Velkomsttalen ved jubilæet, torsdag

Kære Alle – VELKOMMEN TIL ÅRETS MG EVENT 2023

Kære deltagere til det årlige event her på Hindsgavl Slot – vores klubs 50-års jubilæum og ikke at forglemme 100 året for produktionen af de første MG’er. Good to see you all.

Under årets konference i 2018 i Birmingham blev vi for 2023 udnævnt til at arrangere EEOTY 2023. Det skabte dels en stor glæde i klubben dels kunne vi begynde med, skulle det vise sig, ret så omfattende forberedelser. Mere om det senere.

Fra bestyrelsens side fik vi etableret en projektorganisation med ansvar for at få udarbejdet budgetter, tidsplaner, planlægning af aktiviteter, aftaler mv. Vi var så heldige at dem der var med til at arrangere vores 40-års jubilæum påtog sig opgaven endnu engang.

Efter at smittespredninger med Covid-19 er et stort set overstået kapitel, var vi alligevel skeptiske og nervøse for, om vi kunne få MG medlemmer rundt om i Europa til at deltage. De mange tilmeldingerne til arrangementet har heldigvis fjernet vores bekymringer. Der er næsten tilmeldt 500 personer fra 14 lande til det samlede events herover dagene – kulminerende med lørdagens mange arrangementer.

I har alle fået et detaljeret program for dagene; men her nogle højpunkter:

Her vil der blive præsenteret mere end 100 MG’er startende fra 1930 til i dag. MG Motors (importer) vil præsentere de nyeste elbiler, markedsplads, Rocker Cover Race, Concours de Charme og den traditionelle festmiddag om aftenen. Herudover to foredrag af en kendt bilforfatter som har skrevet adskillige tekniske bøger kun om MG – Anders Ditlev Clausager – et foredrag på Engelsk og et på Dansk. Gå ind og lyt det bliver spændende foredrag.

Bemærk specielt for afviklingen af lørdagen: Vi har samtidig inviteret alle MG medlemmer og andre interesserede til at deltage i begivenhederne i løbet af lørdagen. OG selvfølgelig: Der er bestilt solskin og svage vinde for hele dagen😉.

Specielt for de danske besøgende vil Motor Historisk Samråd (også medlem af FIFA) have en stand ude i gården. Den vigtigste lobby organisation i DK for sikring af retten til fortsat at kører i vores ældre biler uden forøgelse af afgifter, udgifter generelt og begrænsninger.

Er der spørgsmål eller mangles der information – spørg gerne dem der går omkring med gule veste (de er af den fredelige slags!) eller henvend jer i receptionen.

Tak til vores sponsorer – specielt MG Motor Denmark og OK for deres deltagelse og støtte til arrangementet.

Stor tak til de rigtige mange der har været med til at få jubilæet til at blive en realitet:
Gert Jørgensen – projektleder
Søren V. Sørensen – projektleder
Sine Møller – Ansvarlig for hotel, bookinger mv
Bøje Hansen – Ansvarlig for parkering og areal mv.
Det vil tage for lang tid at nå alle; men I der er her i aften ræk lige hånden op
TUSIND TAK for en fantastisk indsats og det meget fine samarbejde i de mange grupper der har været i gang og i de tætte relationerne med os i bestyrelsen.

Lad mig også præsentere aftenens hygge pianist – Ronnie Flyvbjerg. Også tak til dig for samarbejdet med at få musik i aften og til lørdag aften. Det tegner til at blive en rigtig fin fest med god musik.

En opfordring til alle – På vores hjemmeside www.mgcc.dk kan der oploades billeder fra alle dagene. Der er simpelthen en ”knap” lige under det store præsentationsfoto med teksten ”Hindsgavl EEOYY 2023 – send dine fotos. Sæt i gang.

Til slut ønskes I alle et rigtig godt arrangement og jubilæumsfest – tak for nu. Lad os slutte med at udbringe en festlig skål. SKÅL!