Østjylland – Modeljernbaneaften 6/4-2024

MG Østjylland var inviteret af Aksel Brandt – MG kammerat og modeljernbane bygger – til at besøge Jydsk Model Jernbane Klub i nærheden af Skæring. Modelbanen bygges i størrelsen 1:45. Det er pænt store modeltog i forhold til f.eks. det kendte Märklin, som er i forholdet 1:87 – altså næsten i den halve størrelse.

Klubben blev stiftet den 3.oktober 1945 af blandt andre William Bay. Allerede i november samme år blev det vedtaget at lave et anlæg på loftet over Århus H.
Fra 1994 – 2014 havde klubben sin adresse på loftet over Skt. Anna Gade Skole. I dag har Jydsk Model Jernbane Klub til huse ude på Skæringkanten.

Det var spændende, at blive præsenteret for det mægtige baneanlæg, der omfatter flere større stationer – Århus H, Silkeborg, Grenå og Odder. Men også mindre som Ryomgård, Hinnerup, Nors, Ølgod og Fasterholt. Ikke mindst at se togene i drift gjorde indtrykkene ganske perfekte for os. Der ligger mange mange timers arbejde og utroligt med detaljer i dette projekt, der fortsat udvikles på. “Vi bliver aldrig færdige!”, lød det fra et par af de garvede medlemmer.

Tak for det spændende besøg fra os i MG Østjylland.