Tur nr. 4: Kongernes Jelling
Fra hotellet går turen over sletten i Hindsgavl Dyrepark, hvor man fra køretøjerne kan nyde det flotte syn af dådyr og kronvildt. Vi passerer Den Gamle Lillebæltsbro og kører ad en smuk rute langs sydsiden af Vejle Fjord gennem Munkebjergskoven til Vejle. Turen går nordvest ud af byen, gennem den flotte Grejsdal til Jelling, som er turens egentlige mål og hovedattraktion.

For danske deltagere burde nærmere præsentation være overflødig, men for de som kun har oplevet Jelling og monumenterne på en skoleudflugt for mange år siden, er der virkelig noget at komme efter.

Kongernes Jelling er et besøgscenter og museum tæt ved Jellingmonumenterne, der fortæller historien om tiden, da Jelling var centrum i den danske historie, hvor Gorm den Gamle og Harald Blåtand levede. Bluetooth teknologien er opkaldt efter sidstnævnte der var en stærk kommunikatør. Museet viser, hvordan Jellingstenene formentlig så ud op­rin­de­ligt og præsenterer ny viden om vikingetiden.

Her bliver der mulighed for at besigtige den imponerende rekonstruktion af palisadehegnet som var vikingetidens største bygningsværk og som indhegnede området. Og naturligvis runestenene som skabtes for over 1000 år siden. Populært kaldet Danmarks dåbsattest, idet det er her navnet Danmark optræder første gang. Hele området med monumenter, skibssætning og palisadehegn er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste – Kongernes Jelling / Dansk

Efter en kort køretur fra Jelling serveres der frokost på Skovdal Kro ved Fårup Sø. Turen tilbage til hotellet går ad asfalterede småveje, blandt andet gennem den smukke Vejle Ådal, hvor der bliver mulighed for at gøre holdt ved Ravning Broen og Robert Jacobsens skulpturer i Tørskind Grusgrav.