Fyn, øen i midten af Danmark, også kaldt Danmarks køkkenhave

Tur nr. 3: Det forunderlige Vestfyn og Søhelten Willemoes fødeby

Tag med på en køretur igennem den vestfynske natur. Med havet på højre side, igennem noget af Fyns smukkeste natur. Oplev det blomstrende landbrugsland, samt havet og hele kyst linjen. Langs kysten findes et stort antal rekreative områder med små lystbåde havne og campingpladser. Turen går forbi Slotte og Herregårde, som ligger smukt placeret i landskabet.

Turen fører igennem byen Assens, som kendes helt tilbage til 1500 tallet med status som købstad. Assens ligger smukt ud til Lillebælt, med havn og færgefart til øen Bågø. Der gøres holdt på havnen, og byen besøges på en lille ”gåtur” op igennem strøget. Assens rummer mange spændende ting, bl.a. Fyns næststørste kirke, Vor Frue Kirke, og Nordens største træbygning – begge et besøg værd. Der er aftalt rundvisning i søhelten Peter Ville-moes barndomshjem, der i dag er museum.

Frokost indtages på restaurant i Assens. Efter besøget i Assens går turen videre langs kysten og igennem det lille fiskerleje Torøhuse. Det var her komponisten Jakob Gade komponerede et af verdens mest populære musikstykker, ”Tango Jalousi”, som den dag i dag spilles over hele verden. Videre langs kysten mod halvøen Helnæs, som kun er forbundet til Fyn med en dæmning. Helnæs er et meget smukt område med fredede landskaber og bondehusidyl. Helnæs byder desuden på sommerhusområde, campingplads, kirke og kro. Turen vender i Helnæs by, hvor tilbageturen giver mulig-hed for at se området med landskabet og dæmningen fra sin smukkeste side.

Herefter går turen tilbage til Hindsgavl Slot ad de større veje, som fører forbi godser og gamle gårde. Den ældste gård kan føres helt tilbage til 1700-tallet og fungerer i dag som kunstgalleri.

Turen er på 125 km.