Fyn, øen i midten af Danmark, også kaldt Danmarks køkkenhave

Tur nr. 1: I eventyrdigteren H.C. Andersens fodspor

Turen går fra Hindsgavl Slot ad små veje via Brenderup, Morud og Søndersø til ”Den Romantiske Have” ved Sanderumgaard.
Undervejs krydses Odin Broen over Odense Kanal. Broen er en drejebro, der blev indviet i 2014.

Haven ved Sanderumgaard er fra slutningen af 1700-tallet, og det samlede areal er 15 ha. Her indtages den medbragte frokost. Digteren H.C. Ander-sen besøgte haven den 2. August 1832. Han var ikke udelt begejstret: ”Haven er smuk, men det er naragtigt, at folk har kunne tale så meget om den” skrev han til sine venner efter besøget. Ifølge H.C. Andersen stod den romantiske iscenesættelse og den kunstneriske sværmen for haven ikke mål med hvad han faktisk så. I haven nydes den medbragte picnickurv fra Hindsgavl Slot. Guidede rundture i haven er inkluderet i turen.

Turen går videre til Odense centrum, hvor H.C. Andersen selv (alias skuespiller Torben Iversen) tager imod og viser rundt i byen. Turen går forbi H.C. Andersens fødehjem, barndomshjemmet hvor faderen reparerede sko, hans skole, åen hvor moderen vaskede tøj (eventyret “Hun duede ikke”) og Domkirken, hvor H.C. Andersen blev konfirmeret som 14-årig. Undervejs vil man møde nogle af eventyrfigurerne.

Rundvisning i Odense med H.C. Andersen
Torsdag 3. August 2023 kl. 15.00
Fredag 4. August 2023 kl. 14.00

Hjemtur ad hovedvej 161 til Hindsgavl, i alt 144 km – Turen på Google Maps